Vanliga frågor

Här finns det lite frågor och svar!

Vad är ett enskilt avlopp?

Ett enskilt avlopp är ett avlopp som inte är anslutet till det kommunala avloppet för rening utan där rening sker på egen fastighet med eget ansvar.

I Sverige är ca: 10% av landets hushåll ansluta till enskilt avlopp.

Hur vet jag om min avloppsanläggning är godkänd?

Det är ytterst din kommun som gör den bedömningen. Har du en äldre markbaserad anläggning är sannolikheten stor att den kan bli utdömd utav kommunen och inte uppfyller de krav som finns idag.

Kontakta din kommuns Miljö & Hälsa för besked vad som gäller där du bor och för just din fastighet.

Vad är ett minireningsverk?

Som namnet skvallrar om så är det ett reningsverk i litet format anpassat för enskilda hushåll med teknik och rening som är lik den som nyttjas i kommunala reningsverk. I våra reningsverk ryms hela reningsprocessen integrerad i en enhet för ett hushåll.

Vad skiljer ecobox från andra reningsverk?

Ecobox är ett svensktillverkat kemikaliefritt reningsverk från Övertorneå med väl beprövad teknik där processen bygger på självfall och enda aktiva komponenten som tillförs processen är syre.

Vi använder oss utav fosforfilter i våra reningsverk som när de är uttjänta och mättade är en utmärkt kretsloppsprodukt, exempelvis i jordbruket eller till jordförbättringsprodukter.

Vi jobbar ständigt för att ta tillvara på dessa och tänka kretslopp i så stor utsträckning som möjligt och bidra till en bättre miljö.

Vad kostar det?

Kontakta oss för konsultation. Vi utför med glädje besök på er fastighet för att bedöma förhållanden och möjligheten på just er fastighet och sedan lämna offert. Självklart är detta en kostnadsfri tjänst.

Vad står BDT för?

BDT står för Bad Disk & Tvätt-vatten. Ibland har man en avloppsanläggning utan WC-avlopp anslutet och då har man ett sk. BDT-avlopp.

Är du osäker så kontakta oss så hjälper vi till att reda ut det åt er.

Om oss

Score Ecoboxcenter Roslagen AB ett företag sprunget ur Highscore Entreprenad AB. Tillsammans har
vi arbetat med mark och anläggning i över 30 år.

Personuppgiftspolicy

Adress

Score Ecoboxcenter Roslagen AB
Sågvägen 3
184 40 Åkersberga

Kontakt


Adress Åkersberga:

Telefon: 08 - 410 79 411

Sågvägen 3

184 40 Åkersberga

Adress Norrtälje:

Telefon: 0176- 580 58

Storstensvägen 8

761 53 Norrtälje

E-post: info@scoreecobox.se