Vanliga frågor

Vad är ett enskilt avlopp?

Ett enskilt avlopp är ett avlopp som inte är anslutet till det kommunala avloppet för rening utan där rening sker på egen fastighet med eget ansvar.

I Sverige är ca: 10% av landets hushåll ansluta till enskilt avlopp.

Hur vet jag om min avloppsanläggning är godkänd?

Det är ytterst din kommun som gör den bedömningen. Har du en äldre markbaserad anläggning är sannolikheten stor att den kan bli utdömd utav kommunen och inte uppfyller de krav som finns idag.

Kontakta din kommuns Miljö & Hälsa för besked vad som gäller där du bor och för just din fastighet.

Behövs tillstånd för att anlägg en ny avloppsanläggning?

Ja det behövs tillstånd. Man ansöker hos kommunens Miljö & Hälsa för tillstånd om anläggning av enskilt avlopp.

Kontakta oss för hjälp med din ansökan, vi hjälper de flesta utav våra kunder med ansökan.

Vad är ett minireningsverk?

Som namnet skvallrar om så är det ett reningsverk i litet format anpassat för enskilda hushåll med teknik och rening som är lik den som nyttjas i kommunala reningsverk. I våra reningsverk ryms hela reningsprocessen integrerad i en enhet för ett hushåll.

Vad skiljer ecobox från andra reningsverk?

Ecobox är ett svensktillverkat kemikaliefritt reningsverk från Övertorneå med väl beprövad teknik där processen bygger på självfall och enda aktiva komponenten som tillförs processen är syre.

Vi använder oss utav fosforfilter i våra reningsverk som när de är uttjänta och mättade är en utmärkt kretsloppsprodukt, exempelvis i jordbruket eller till jordförbättringsprodukter.

Vi jobbar ständigt för att ta tillvara på dessa och tänka kretslopp i så stor utsträckning som möjligt och bidra till en bättre miljö.

Kan man få hjälp med finansiering?

Ja, man kan delbetala kostnaden upp till 10år.

Vad kostar det?

Kontakta oss för konsultation. Vi utför med glädje besök på er fastighet för att bedöma förhållanden och möjligheten på just er fastighet och sedan lämna offert. Självklart är detta en kostnadsfri tjänst.

Vad står BDT för?

BDT står för Bad Disk & Tvätt-vatten. Ibland har man en avloppsanläggning utan WC-avlopp anslutet och då har man ett sk. BDT-avlopp.

Är du osäker så kontakta oss så hjälper vi till att reda ut det åt er.